Dit is Over Entinghe

Over Entinghe is in 1954 gebouwd als landbouwhuishoudschool.

Op verschillende plaatsen is die sfeer nog bewaard gebleven.

Zo hangt naast de voordeur nog de schoolbel.

             In 1987 is de school gesloten.

 

Sindsdien is Over Entinghe een multifunctioneel gebouw 

met mogelijkheden voor verenigingsactiviteiten, voorstellingen, vergaderingen, cursussen,

filmvoorstellingen, oefenruimtes en tal van andere activiteiten.

Over Entinghe beschikt over een eigen parkeerruimte.

Bezoekers kunnen gebruik maken van internet (draadloos of bedraad)

en op aanvraag desgewenst van moderne audio-visuele middelen.

 Over Entinghe is rolstoelvriendelijk, er is een invalidentoilet en de bovenverdieping is met een traplift bereikbaar.  

 

 Op de benedenverdieping bevinden zich de verschillende zalen, de keuken en de toiletgroepen.

 De Brink                                                                                                         

 Net als de echte brink in het dorp is deze Brink het centrum van Over Entinghe. Het is de grootste zaal en biedt de mogelijkheid van een podium. Afhankelijk van de   opstelling is er ruimte voor maximaal 120 personen.                                                     De Brink is sfeervol aangekleed en heeft een eigen bar. Hij is van alle gemakken   voorzien zoals een groot scherm en een geluidsinstallatie met microfoons. 

Batinghe

Naast de Brink ligt Batinghe. De naam is ontleend aan een van de vier havezates, die Dwingeloo ooit rijk was. De zaal is iets kleiner dan de Brink met ruimte voor maximaal 60 personen en is daarmee bij uitstek geschikt voor wat kleinere gezelschappen. Ook hier is een projectiescherm aanwezig.

 
     

De Bamme

is in het Dwingels een knikkerkuil, waar alle knikkers uit het spel bijeen komen. Hier was eerder de Dwingeler peuterclub gevestigd, vandaar de naam. Nu is het een vrolijke lichte ruimte, waar de bibliotheek van Dwingeloo haar plek heeft gevonden. Er is een keur aan boeken en tijdschriften en een knus kinderhoekje.

                          De bovenverdieping van Over Entinghe is gereserveerd voor twee vaste groeperingen:                                                                           Dwingels Eigen en de biljartclub van de SOD, de Stichting Ouderen Beleid Dwingeloo.                                              Ze hebben elk hun eigen ruimtes en er is een eigen koffiehoek.

 

 

Oldengaerde

is ook vernoemd naar een van de Dwingeler havezates. De zaal biedt net als de naast gelegen ruimte onderdak aan de Historische Vereniging Dwingels Eigen. Het herbergt het archief met een prachtige collectie foto's, knipsels, boeken, oude voorwerpen en kleding. En zelfs dan is er ook nog plek om te vergaderen en te werken.

De biljartzaal

er gaat geen dag voorbij, waarop niet een van de groepjes biljarters hier een keutje legt. Er staan twee biljarttafels en er is een zitje, waar de biljarters even kunnen bijkomen van de vermoeienissen.

 

De Bork

En tenslotte is er nog een aparte vleugel met een klein pleintje aan de zijkant van Over Entinghe. Was ooit de jeugdsoos voor de jongeren van Dwingeloo. Nu is het het domein van de Kledingbank Westerveld. Er is een ruime keus aan dames- en herenkleding opgesteld. In de naast gelegen ruimte is een aparte afdeling voor kinderkleding en speelgoed ingericht. Een kassa is er niet. Wie wil kan er ook terecht voor een kop koffie of thee, voor een vriendelijk woord of ondersteuning en een goed advies op allerlei terreinen.

De Kledingbank Westerveld heeft een eigen ingang aan de zijkant van dorpshuis Over Entinghe.

Voor meer informatie en openingstijden zie www.kledingbankwesterveld.nl


Indien gewenst kunnen koffie, thee, fris- en alcoholische dranken worden geserveerd.

Voor groepen biedt Over Entinghe een ruime keuze in bv. bittergarnituur, broodjes, gedekte lunch of diverse buffetten.

 

Wilt u gebruik maken van ruimtes en/of diensten of hebt u andere vragen, neem dan vrijblijvend contact op met Over Entinghe:      

0521-595300  of  06-53717596  oDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 


Copyright © 2016. All Rights Reserved.